torstai 24. heinäkuuta 2008

Värit ja muodot - väripallo.

Elämässä eteemme tulee usein kielteisiä tunteita, jotka tavalla tai toisella häiritsevät elämäämme tai tekevät sen kovin vaikeaksi.

Koetan tässä nöyrästi antaa pienen selvityksen näiden psyykkisten työkalujen käytöstä arkielämässä, ilman mitään mystifikointeja - nämä ovat todella työkaluja, jotka opittuaan auttavat elämässä.

Avainsanan voimme käyttää sanaa "ymmärtäminen", tai "myöntäminen" - jotta voisimme korjata jotain täytyy meidän ensin tietää mitä korjataan. Jos olemme esimerkiksi omistushaluisia tai mustasukkaisia tai kateellisia - on meidän ymmärrettävä, että nämä tunteet rajoittavat omaa ja toisten elämää - halu muuttua on yksi ensiaskeleista.

Kielteisiä tunteita on usein vaikea huomata - eikä niistä siksi halua päästä eroon - "koska niitä ei ole" - useimmiten tämä on itsepetosta - peili josta itsemme näemme ei näytä "oikeata kuvaa" itsestämme.

Tosiasia on, että meissä kaikissa, koska olemme ihmisiä on; ylpeyttä, vihaa halua ja kateutta. Tunteen tunnistaminen on siis ensimmäinen askel identiteetin löytämisessä.

Kuten kaikissa suhteissa on luottamus tärkein. Psyykkiset työkalut ovat asiakkaan ja terapeutin omia yksilöllisiä työkaluja ja ne sopivat täydellisesti vain yhteen suhteeseen. Mitään "yleislääkettä" ei ole - luottamus ja harjoitus tekevät niistä "lääkkeitä", - mielikuvaharjoitukset ovat tärkeä ja voimakas voimavara, joka jokaisella on käytössään - ei tarvitse jännittää, jos jokin ei toimi- kokeillaan toista tapaa.

Seuraavaksi käyn läpi harjoituksen ja sen yleispiirteet ja sitten menemme värivaloihin ja niiden vaikutuksiin.

Toivon sydämestäni rauhaa ja tyyneyttä jokaiselle. Toivon, että jaksat seurata tätä Blogia ja toivon, että uskallat ottaa yhteyttä, jos sinun tarvitsee se tehdä - tiedät ja tunnet sen, kun aika on kypsä.

Jussi Suwantokuha