maanantai 7. heinäkuuta 2008

Kaiken kokemuksen alku on mieli, sekä omamme, että muiden. Jos havaintomme maailmasta on hämärä ja harmaa syntyy varmasti tuskaa ja epäjärjestystä. Emme aina tiedosta omaa tietämättömyyttämme suhteessa itseemme ja suhteessa lähimmäisiimme.

Terapeutti koettaa olla peili, josta voit nähdä oman itsesi paremmin ja tehdä niitä valintoja, jotka tuntuvat sinulle parhaiten sopivan. Syytämme helposti muita ihmisiä ja olosuhteita – sen sijaan, että näkisimme oman osuutemme omassa elämässämme.

Ennen kuin voi päästä ongelmasta - on se löydettävä. Siihen tarvitaan kokenutta ammattiapua, vaikka sinulla olisi kuinka hyviä ystäviä. Ystävät ovat tärkeitä - juuri niin tärkeitä kuin ne sinulle ovat. On kuitenkin asioita joita täytyy miettiä kenelle niistä puhuu.


Suwantokuha runot ja Sininen Impala ovat omia narratiivisia tuotoksiani, jotka olen uskaltanut tuoda julkiluettavaksi.

Unien tulkinta ja ennustus eivät ole mitään salatieteitä vaan perustuvat kokemukseen ja kykyyn osata tulkita ja lukea ihmistä. Unien tulkinta on terapiaa siinä missä muukin terapia- eli haastavaa työtä – unet ovat yksilöllisiä ja subjektiivisia ja niitä ei voi tulkita unikirjojen avulla.

Ennustus on nöyrää auttamista - löytämään juuri se asia, joka mieltäsi askaruttaa. Se on siis katsomista tulevaisuuteen ja taaksepäin. Erittäin hyvän vastaanoton saanut itsensäauttamiskeino.


Uskalla katsoa todellisia kasvojasi - ne vain pilaantuvat ilman ja valon puutteesta

Lue suwantokuha runot ja Sininen Impala, lisää on tulossa ;)